OKOLINA

HTML5 Bootstrap Template by colorlib.com

Most Ljubavi

Devojke potrešene Nadinom sudbinom, u želji da sacuvaju svoju ljubav, na katance ispisuju svoja imena i imena svojih dragana i vezuju za ogradu mosta koji je bio omiljeno sastajalište Nade i Relje a kljuceve simbolicno bacaju u reku. Došli su novi ratovi i nova stradanja. Prica je bila zaboravljena a obicaj devojaka da „vezuju" svoju ljubav se izobicajio. Sve dok Desanka Maksimovic, po pricanju starih meštana, u jednoj od mnogih poseta Vrnjackoj Banji nije saznala za ovu tragicnu pricu i inspirisana njome napisala jednu od svojih najlepših ljubavnih pesama: Molitva za ljubav

HTML5 Bootstrap Template by colorlib.com

Vrnjački Karneval

Vrnjački Karneval je uz Guču i Exit najveća turisticka manifestacija u Srbiji i svakako predstavlja krunu dešavanja tokom sezone. Ova manifestacija okupi preko 200 000 posetilaca Tokom nedelju dana u julu mesecu Vrnjačka Banja je scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, koncerata, predstava, sportskih dešavanja...

HTML5 Bootstrap Template by colorlib.com

Koncerti

Vrnjacka Banja je tokom proteklih godina postala mesto raznih koncertnih dešavanja. Mnoge zvezde svetske i domace estrade prodefilovale su vrnjackom scenom: Toto Kotunjo, Boni Tajler, Vaja Kon Dios, Zdravko Colic, Hari Mata Hari, Vlado Georgijev, Van Gog, Balkanika, Riblja Corba, Legende, Željko Samarxic, Crvena Jabuka, Masimo Savic, Film, Jelena Rozga, Ceca, Magazin, Haris Džinovic... Osim koncertnih aktivnosti u Vrnjackoj Banji se održavaju i mnogi festivali narodne, zabavne, klasicne muzike, tako da svako može pronaci nešto za sebe.

HTML5 Bootstrap Template by colorlib.com

Mesta za izlazak

Vrnjačka Banja, pored savršenog odmora, svojim posetiocima nudi i uzbudljiv noćni provod. Glavnu banjsku promenadu krase brojni kafići: Boss, Kralj, In, Paris, Lido, Art, La Vida, kafe Teatar, Trokadero, Švajcarija i Goč; picerije: Makuljević, NN, Trg, Fokus" klubovi Savka, Podrum, Topla Voda. Svaki od ovih moderno uređenih ugostiteljskih objekata poseduje baštu.

HTML5 Bootstrap Template by colorlib.com

Restorani

Ukoliko želite da svoje veče provedete u predivnim zvucima starih sevdalinki ili melodijama kvalitetne starogradske muzike, idealna mesta su restorani koje Vrnjačka Banja ima u ponudi. Za ljubitelje dobre hrane i pića preporučujemo neke od proverenih banjskih restorana: "Kod Koče", Kruna, Dukat, 3eM, Savka, Gočko, Vuk, Kraljica, Kuća, San, Snežnik, "Kod Kumova", Horizont.

HTML5 Bootstrap Template by colorlib.com

Veštačka stena

Veštačka stena za sportsko penjanje (free climbing) kao turistička ponuda Vrnjačke Banje privlači veliki broj turista koji žele aktivan odmor. Planinarsko-sportski klub „Goč“ pruža mogućnost posetiocima Vrnjačke Banje da se oprobaju u sportskom penjanju na veštačkoj steni koja je locirana u vrnjačkom parku i čini jedinstvenu celinu zajedno sa teniskim terenima, dečijim igralištem i japanskim vrtom.

HTML5 Bootstrap Template by colorlib.com

Planina Goč

Planina Goč je planina u Srbiji, južno od Zapadne Morave iznad Vrnjačke Banje. Nalazi se u sklopu severnokopaoničkih planina i udaljen je 200 km od Beograda i 31 km od Kraljeva. Pruža se u pravcu zapad—istok oko 10 km.Najviši vrh je Krnja jela 1127 m. Najviši deo je sastavljen od kristalatih škriljaca, a sa strane znatnim delom i od serpentina. Na Goču je izvorište mnogih potoka i rečica koje otiču prema Zapadnoj Moravi na severu i Rasini na jugu. Goč je pristupačan sa raznih strana, ali dva glavna puta vode prema njemu: od Kraljeva preko Kamenice do vrha Dobre vode i od Vrnjačke Banje do Stanišinaca. Površina Goča obrasla je bukovom i jelovom šumom, a zastupljeni su i gočki bor, hrast kitnjak, plemeniti lišćari i četinarski egzoti.

HTML5 Bootstrap Template by colorlib.com

Parkovi

Da bi upoznali Vrnjacku Banju - kraljicu banja, najbolje je kažu , provozati se nekim od vrnjackih fijakera od "Mosta ljubavi" kroz nepregledni i biljnim životom bogat Vrnjacki park. Duž Vrnjačke rečice pružaju se banjska šetališta zaštićena stablima lipa u skoro celoj dužini od skoro 2 kilometra. Tim stazama su se nekada vozili Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Maksim Gorki, Danilo Bata Stojkovića... ali i milioni turista i posetilaca iz sveta i Srbije. Sve je na svom mestu, doterano sa pažnjom i ljubavlju, pa ako ste i nekad imali neke predrasude prema Vrnjačkoj Banji, par sati šetnje biće Vam dovoljno da potpuno drugim očima gledate na ovo mesto.

HTML5 Bootstrap Template by colorlib.com

Ski staza

Ski staza na Goču (11 km od centra banje) privlači veliki broj ljubitelja zimskih sportova. Horizontalna dužina trase je 520 metara koliko su duge i dve uređene ski staze širine oko 60 metara. Pogonsko zatezna stanica je na nadmorskoj visini 990 metara, odakle skijaši polaze ka vrhu. Mesto odakle kreću na ski stazu je na 1123 metara, što znaci da je visinska razlika 132 metara. Broj instaliranih vučnih naprava je 36, a kapacitet je 1195 skijaša na sat, prosečan uspon ski staze je oko 30 stepeni. Poseban doživljaj je skijanje noću. Pored staze postoji par ugostiteljskih objekata koji Vam pružaju mogućnost osveženja u svakom trenutku po veoma pristupacnim cenama.

HTML5 Bootstrap Template by colorlib.com

Olimpiski bazen

Olimpijski bazen izgradjen je 1960. godine i nalazi se u blizini mineralnog izvora Snežnik. Sastoji se iz kompleksa od dva bazena od kojih je jedan dečiji, a drugi olimpijskih dimanzija 25x50m i dubine od 1,20m - 2,20m.

HTML5 Bootstrap Template by colorlib.com

Zatvoreni bazeni

Zatvoreni bazeni u sklopu vrnjackih hotela pružaju odlicne mogucnosti upražnjavanja vaterpola i plivanja tokom citave godine dok u letnjoj sezoni veliki Olimpijski bazen predstavlja sportski objekat gde se najradije okupljaju deca, omladina i gosti Vrnjacke Banje.

Stupite u kontakt